Mijn goede voornemens voor 2019

De tijd vliegt en 2018 is alweer voorbij. Wat een jaar! Leuk om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd in zo’n jaar en waar ik mij de komende jaar op wil gaan focussen. In deze blog deel ik mijn goede voornemens voor 2019.

2018 in een notendop

Afgelopen jaar zijn er heel veel leuke momenten geweest. Verschillende keren een weekendje weg geweest met mijn vriend, familie of vriendinnen.
In April ging ik op vakantie naar Curacao om daar familie uit Amerika te ontmoeten. Hoogtepunt van die vakantie was snorkelen met zeeschildpadden. Ik heb een fotoworkshop gevolgd met mijn nieuwe spiegelreflexcamera en ben een mindfulnesscursus gaan doen. Tussen alle drukte door een babyshower mogen organiseren voor mijn beste vriendinnetje en de kleine man in augustus mogen ontmoeten. Ik heb veel dansjes gewaagd op verschillende feestjes en festivals. En we hebben een katertje geadopteerd uit het asiel.

Er waren afgelopen jaar ook minder leuke momenten. 2018 stond voor mij in het teken van veel (werk)stress en alles perfect willen doen. Eind juli nam ik noodgedwongen een week vrij van mijn werk. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd, had ik besloten om afscheid te nemen van het bedrijf om een moment te pakken en tot rust te komen en vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Ik ben een coachingtraject ingegaan en de zoektocht gestart naar wie ik ben, wat ik kan en wat ik zou willen. Daaruit kwam de wens om te starten met mijn blog en ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan bij het dierenasiel. In oktober ben ik begonnen met mijn zoektocht naar een nieuwe baan, een kritische zoektocht. 27 sollicitatiebrieven/-gesprekken verder kan ik nu met blijdschap vermelden dat ik halverwege januari aan de slag ga bij Solease. Deze organisatie heeft de droom om alle geschikte daken in Nederland (maar uiteindelijk in de hele wereld) vol te krijgen met zonnepanelen. Een organisatie dat uitstekend past bij mijn duurzame levensstijl.

Mijn goede voornemens voor 2019

Ik heb veel geleerd van het afgelopen jaar en een aantal lessen neem ik mee naar dit nieuwe jaar.

  1. Ik ben belangrijk

Het klinkt zo simpel, maar je vergeet jezelf snel op de eerste plaats te zetten. Dit heb ik het afgelopen jaar zeker gemerkt. In 2019 wil ik beter voor mezelf zorgen, want ik ben belangrijk! Beter luisteren en voelen naar wat ik wil, en zo mijn jaar in te richten.

Hoe ziet dat er praktisch uit?
Me-time inplannen – min. 1x in de week een avond met mezelf.
Yoga – 1x in de week een les volgen, elke ochtend ca. 15 minuten op de mat.
Mediteren – elke dag een meditatie van 10 à 15 minuten, met het doel om dit langzamerhand uit te breiden.
Voldoende slapen – 8/9 uur slaap per nacht.
Wellness – 1x in de twee maanden een vertroetelmomentje (massage etc.).
The five-minute journal – elke ochtend en avond schrijven in mijn boekje.

Voornamelijk dingen doen die goed voelen, maar ook mijzelf af en toe uitdagen om uit mijn comfort zone te stappen.

2. Neem het leven niet te serieus

Nog meer genieten van de kleine dingen en niet alles perfect willen doen. Komt het perfectionisme dan toch om de hoek kijken (dat gaat zeker gebeuren), dan mag ik daar om lachen. Daarnaast heb ik respect voor andermans mening, maar ik wil stoppen met in angst leven om wat anderen ergens van zullen vinden. Hoe dit er praktisch uit gaat zien, weet ik nog niet en ik zal nog een hoop te leren hebben om het leven niet te serieus te nemen 😉

3. Meer naar buiten

In de periode dat ik zonder werk zat, ben ik steeds vaker even naar buiten gegaan om een wandeling te maken in het bos. Dit is iets wat ik zeker wil blijven doen als ik straks weer aan het werk ben en zal daar een balans in moeten vinden.

4. Met mijn neus in de boeken

Afgelopen periode ben ik steeds meer gaan lezen. Ik lees graag, maar doe dit te weinig. Ook hierin moet ik straks een balans gaan vinden als ik weer ga werken, maar het is zeker mijn intentie om minder gebruik te maken van de tv of mijn telefoon en meer boeken te lezen. Er liggen nog een aantal boeken op de boekenplank. Wanneer ik dat stapeltje gelezen heb, neem ik een abonnement op de bibliotheek.

5. Duurzame(re) keuzes blijven maken

Ik doe al veel op dit gebied, maar het blijft mijn streven om mijn gewoontes door te zetten in het nieuwe jaar en eventueel nieuwe duurzame keuzes te maken. Sowieso wil ik echt weer meer gaan letten op de hoeveelheid plastic afval die wij hier in huis hebben.

Wil jij jouw plastic afval verminderen? Lees hier mijn tien tips.

6. Investeren in mijn relaties

Ik geniet ervan om momenten alleen te zijn, maar kan ook heel erg genieten van gezelschap van anderen. In 2019 wil ik (nog meer) gaan investeren in mijn relaties met anderen. Er voor een ander zijn in fijne tijden, maar ook als het even moeilijk is. Samen leuke, nieuwe belevenissen creëren en vooral heel veel lachen.

Doe jij aan goede voornemens? Zo ja wat zijn jouw voornemens voor 2019?  

2 gedachten over “Mijn goede voornemens voor 2019

  1. Jack v Arnhem schreef:

    HEl lieve Denise
    Heel mooi geschreven en wat er staat geloof het of niet zelfs je stugge pa zet dit tot denken.
    Dank je wel

    Xxxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *